750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
EN SEVİLEN LOKUM ÇEŞİTLERİ

EN SEVİLEN LOKUM ÇEŞİTLERİ

Osmanlı’dan günümüze miras kalan en önemli lezzetlerden biri olan lokum, en çok tercih edilen atıştırmalık ve ağızları tatlandıran ikram olarak önemini sürdürmektedir. Son derece önemli bir piyasası olan ve Türklere özgü bir tat olarak kabul edilen lokumlar, kalitesi ile değer kazanmaktadır. Lokum fiyatları da bu kaliteyle paralellikte seyretmektedir. 

Lokum Çeşitleri Nasıl Seçilmeli?

Lokum çeşitleri, Osmanlı döneminde üretilmeye başlanan ve üretim yöntemlerine sadık kalınarak günümüze kadar uzanan farklı bir lezzet olarak ön plana çıkmaktadır. İlk dönemlerde pekmez ve bal kullanılarak hazırlanan, gelişen teknoloji ve şekerin bulunmasıyla farklı bir evreye taşınan lokum çok farklı tüketim alanları bulunan, oldukça özel bir lezzet olarak kabul edilmektedir. 

Lokum çeşitleri seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken ilk kural kalite olmalıdır. Kaliteli bir ürün cam gibi parlak görünmeli, tüketimi esnasında dişe yapışmamalı ve boğazda yanma hissi oluşturmamalıdır. Tüm bu unsurları sağlamanın en temel yolu ise kullanılan tüm malzemelerin aynı kalitede seçilmesi olmaktadır. 

Raf Ömrü Uzun Olan Lokumlar 

Raf ömrü uzun olan lokumlar ile ilgili tüketicinin dikkatli davranmasında yarar olacaktır. Her ürünün içeriği ve yapılış tarzı ile belirlenen raf ömürleri bulunmaktadır. Doğal ve katkısız ürünlerin bekleme süreleri de kısa olmaktadır. Bir ürün ne kadar uzun süre bekletilebiliyorsa o kadar yoğun katkı maddesi içeriyor anlamına gelecektir. Lokum gibi çok özel gıdaların raf ömürlerinin kısa olması, çok daha sağlıklı olduğu anlamı taşımaktadır. 

Lokum çeşitleri farklı aromalarda ve tarzlarda hazırlanmaktadır. En çok tercih edilen lezzetlerin başında güllü çeşitler gelmektedir. Lokumun gül aroması ile eşsiz buluşması geniş bir kitle tarafından sevilmektedir. Bunun yanında farklı aromalar ile tatlandırılan çeşitleri de bulunmaktadır. 

Lokumlar, aromalarının yanı sıra kuruyemişler ile de desteklenerek sunulmaktadır. Fıstık ve Antep fıstığı lokumların tatlandırılması adına en çok kullanılan kuruyemişler arasında yer almaktadır. Siz de ağzınızı tatlandıracak küçük atıştırmalıklar arıyor, sağlıklı ürünlere ulaşmada güçlük çekiyorsanız, en doğru adres Saraymar Şekerleme olacaktır. Saraymar Şekerleme, kalitesine garanti verdiği ürünler ile hizmet sunmaktadır.