750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
EN ÇOK TÜKETİLEN LOKUM ÇEŞİTLERİ

EN ÇOK TÜKETİLEN LOKUM ÇEŞİTLERİ

Tüm Türkiye'de ve dünyada severek tüketilen lokum çeşitleri arasında ilk sırada kaymaklı lokum yer almaktadır. Çoğunlukla hediyelik olarak tercih edilen lokumlar, kullanılan malzemeye bağlı olarak raf ömürleri farklılık göstermektedir. Raf ömürleri daha uzun olan güllü lokum ve fıstıklı lokum hediye olarak daha çok tercih edilen ürünler arasında bulunuyor. Aynı zamanda yine çok sevilen ve raf ömrü daha uzun olan fındıklı lokum çeşitleri de kahve saatlerinin vazgeçilmez tatlıları arasında yer almaktadır.

Doğal bir şekilde yetiştirilen ve mevsiminde toplanan ürünlerden elde edilen döküm çeşitleri gün geçtikçe daha popüler bir tüketim seviyesine ulaşmaktadır. Hediyelik olarak da sık sık tercih edilmesi nedeniyle gösterişli ve şık ambalajlanma teknikleri kullanılmaktadır.

Hediyelik Lokum Olarak Hangi Çeşitleri Almalısınız? 

Bayramlarda ve kutlama günlerinde özellikle kız isteme merasimlerinde hediyelik olarak lokum tercihi bir gelenektir. Hediyelik lokumlar arasında herkesin damak tadına hitap edecek olan lezzetleri tercih etmeniz gerekmektedir. Toplumun genel olarak sevdiği güllü lokum en çok tercih edilen hediyelik çeşittir. Yine genel bir bakış açısıyla herkesin damak tadına hitap eden fındıklı lokum çeşidi de toplu olarak tüketilecek ortamlarda tercih edilen lokumlar arasında yer almaktadır. Farklı lezzetlerde bulabileceğiniz lokum çeşitleri arasından kendinizin ve sevdiklerinizin damak tadına hitap edecek çeşitleri tercih edebilirsiniz.

Çeşit Çeşit Lokumlar ile Sevdiklerinize Lezzet Şöleni Yaşatın 

Geçmişten günümüze gelen lezzetli lokumlar ile sevdiklerinize harika ikramlık sofralar hazırlayabilir ve kaliteli saatler geçirebilirsiniz. Özellikle akşam oturmalarında çay servislerine eşlik edecek güllü lokum ve fıstıklı lokum harika bir ikramlık olacaktır. Serin havalarda sıcacık bir demlik çay yanında çocukluğumuzun vazgeçilmez tadı bisküvi ve lokum çeşitleri uzun sohbetlerin yanında enfes olacaktır. 

Sıcak havalarda ise Türk kahvesi, menengiç kahvesi, dibek kahvesi, Osmanlı kahvesi eşliğinde buz gibi soda yanında lokum keyfi eşsiz bir deneyim olacaktır. Türk kültürünün zengin lezzetleri içinde bulunan lokumlar cam kavanozda uzun süre saklanabilir. Tüm yaş gruplarına göre üretilen ürünlerin nem, ısı, ışıktan korunarak muhafaza edilmesi gerekiyor. Lezzetine doyamayacağınız lokum çeşitleri Saraymar Şekerleme’de sizlerle.